Sådan rejser du på budget

Mange tror at det er dyrt at rejse, at du skal have sparet mange penge op for at få en god tur. Men det er altså slet ikke tilfældet, man kan sagtens rejse uden at have en formue. Det kræver bare at du ved hvordan du skal bruge dine penge, og hvor der er penge at spare. Så her får du 8 tips til hvordan du kan rejse billigere, og bruge dine penge bedre når du rejser.

1. Lav en plan

Der er noget spændende over en spontan rejse, men de er også meget dyrere sammenlignet med en rejse man har planlagt. Der er mange penge at spare hvis du bruger tid på at planlægge din rejse. Du behøver ikke, hvad du skal lave hver eneste time af rejsen. Dog er det en rigtigt god ide at planlægge hvor langt tid du vil være i de forskellige byer, eller hvilke seværdigheder du gerne vil se. På den måde har du et bedre billede af hvad man skal på ens rejse og risikoen for uforudsigelige omkostninger bliver formindsket.

2. Rejs udenfor sæson

At rejse udenfor sæson kan spare dig rigtigt mange penge. Rejseindustrien sætter nemlig priserne væsentligt op i de uger hvor mange har ferie. Ved at rejse udenfor sæson, vil vejret måske være lidt dårligere til gengæld slipper du for alle de andre turister. Så lav lidt research omkring højsæsoner ved den destination som du gerne vil rejse til.

3. Bo billigt

Hotelværelser er ofte den dyreste form for overnatning. Byt hotellet ud med et hostel, det giver også god mulighed for at møde andre rejsende som du måske kan dele nogle oplevelser sammen med.

Andre gode alternativer er AirBnB, her kan du både leje en hel lejlighed, men du kan også leje dig ind hos en lokal familie som har et tomt værelse. AirBnB giver en gode muligheder for at komme tættere på de lokale. Der er også Couchsurfing, hvor man betaler en lille pris for at overnatte hos lokale, det kan også være en rigtig god ide at bruge. Igen her kommer man tæt på de lokale, og man kan forhøre sig hos dem omkring oplevelser i området, hvor der er god og billig mad – Altså få nogle gode insidertips.

4. Tænk over hvad du pakker

Brug lidt ekstra tid på at pakke. Fordelen ved at have planlagt sin rejse er at du ved mere eller mindre hvad du skal, så du kan bedre pakke efter det. Undersøg hvordan vejret er i perioden, men vær stadigvæk forberedt på at det kan ændre sig. Hav derfor altid et par bukser, en langærmet varm bluse med og en regntæt jakke.

5. Book dit fly for forhånd

Jo før du bestiller din flybillet jo billigere er den. Flyafgange kommer ofte ud et års tid før afrejse, og her kan der være mange penge at spare. Tjek forskellige afrejse-/hjemkomst dage, en mellemlanding kan også spare nogle kroner selvom det betyder man skal vente lidt i en lufthavn – men det kan være en meget god timeløn. Sidste tip er at bruge inkognito mode på din browser når du søger efter billetter. Mange rejseselskaber holder nemlig øje med ens søgninger og hæver prisen på de billetter som man leder efter. Ved at bruge inkognito kan de altså ikke tracke ens søgninger.

6.   Brug de lokale transportmidler

Det her tip kan variere meget alt efter hvor du rejser henne, men brug samme transport type som de lokale gør. Tag busser eller tog, brug uber og taxaer, lej en cykel eller scooter og brug den til at komme rundt.  Det kan også være billigere at leje en bil og køre rundt i den. Der er altså stor forskel på, hvad der er billigst af transportmulighederne. Det kommer helt an på hvor og hvordan du rejser, læg derfor mærke til hvad de lokale gør da det ofte vil være det billigste.

 7. Spis fornuftigt

Lad nu være med at spise alle dine penge op! Undgå at spise på de restauranter som ligger ud til de store veje, de er for turister og sætter deres pris op derefter. Tag en tur rundt i byen og undersøg den. De bedste lokale restauranter ligger som regel på sidegader, og her er kvaliteten ofte bedre og prisen lavere.

Vær ikke bange for streetfood, mange danskere er bange for at spise street food i nogle lande, men det er der ingen grund til. Streetfood er næsten altid den billigste og mest autentiske mad du kan finde. Råvarerne er lokale og friske, det er derfor en meget god måde at få noget virkelig lækkert lokalt mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *