Sådan bliver du mere effektiv

I det 21-århundrede bliver der ofte snakket om optimeringer og effektivisering. Effektivitet hos både individer og virksomheder er essentielt, da den skaber god forretning, men også forøger sundhed og livskvalitet. Samtidigt oplever omkring 12 % af den danske befolkning symptomer på stress hver eneste dag.

Når man snakker om at blive mere effektiv, kan det blive modtaget som en ekstra byrde, der kræver noget. For at slå det helt fast er dette opslag skrevet for at hjælpe mod stress og give mere overskud. Ligeledes bliver fokusset rettet specifikt mod individet. For at gøre det overskueligt, vil der herunder komme en liste med simple ændringer, der kan skabe mere overskud i hverdagen.

Morgenrutine

Det første fokus er at få skabt en morgenrutine. Skab en rutine, der giver ro og overskud. Man kunne evt. benytte sig af morgengymnastik, meditation eller bøn. Disse rutiner skal være medvirkende til at skabe forøget taknemmelighed og ro. Man skal finde den rutine, der skaber personlig værdi og overskud i ens egen hverdag. Det vigtigste ved morgenrutinen er at få fokus på taknemmelighed. Alle har oplevet lysten til at blive liggende i sengen, når vækkeuret ringer. Det kan påvirke resten af dagen, hvis dagen starter med en kamp for at komme ud af sengen. Det vigtigste for at skabe overskud, er at man har en taknemmelighed over livet. Livet er en gave, ikke en selvfølge.

Distraheringer

I en travl hverdag bliver vi ofte distraheret af alle mulige forskellige tanker. Når man ikke gør noget ved disse tanker, fylder de i baghovedet og vil påvirke os. Derfor er en simpel ændring at have en notesbog, hvor man skriver alle sine distraheringer ned. Når distraktionen bliver skrevet ned, får man bearbejdet den og får den derfor ud af hjernen. Det kan være medvirkende til, at man oplever færre distraheringer og dermed bliver skarpere.

Færdiggør tingene

Når en opgave påbegyndes, skal den så vidt muligt færdiggøres. I USA har de en anerkendt 1-minuts regel. Reglen går ud på, at hvis den tanke du får, kan udføres på under 1 minut skal du gøre det med det samme. En Amerikansk forretningsmand siger, at man kun skal røre opgaven én gang. Han mener, at hvis opgaven kan udføres på under 10 minutter skal det gøres. Det bedste eksempel er, når du tjekker mails. Hvis du modtager en mail med en simpel opgave, så udfør den, så du ikke skal læse og forstå mailen flere gange. Det kan også blive en distrahering, hvis man gemmer den til senere.

Drop perfektionismen

Perfektion modarbejder effektivitet. Det er der to grunde til. For det første, så kan perfektion gøre, at man udfører det samme arbejde et par gange for at tjekke kvaliteten igen og igen. Det dræner både for energi og skaber mistillid til sig selv.
For det andet har perfektionister tit en” alt eller intet” tilgang til tingene. Udføres opgaven ikke til perfektion kan det blive anset som værende en fejl.

Indførelsen af de her tiltag medvirker forhåbentligt en mere overskuelig og effektiv hverdag. Dermed vil det også skabe større glæde, taknemmelighed og succes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *