Pas på sand i skoene

Et af livets små mysterier, som måske altid vil stå ubesvaret: Hvordan får børn så meget sand med hjem i skoene? Og hvorfor har de det med altid at få dem tømt på bilens bagsæde?

Ingen af delene får du svar på her i dette indlæg, men jeg vil nu alligevel gerne holde din opmærksomhed rettet på sandet i dine børns sko. Vi skal som forældre nemlig blive bedre til at tømme vores børns sko.

Efter en sjov og aktiv dag i sandkassen har de kære små fyldt både sko og støvler med de små korn, og konsekvenserne er større, end man lige skulle tro.

Tjek for sand under såler

Det er vigtigt at få tømt skoene hver dag, og det er ikke nok bare at vende bunden i vejret på skoen i ny og næ, som vi jo nok må erkende, at de fleste af os bare gør.

Mange sko laves i dag med udtagelige indlægssåler. De giver mulighed for at tilpasse skoene til den enkeltes fod, men der kan også gemme sig en hel sandkasse under den. Så husk også at få sålen med ud, før du vender skoene til tømning.

Hvorfor er det så vigtigt?

Der er tre rigtig gode grunde til at få hældt sandet fra en hel dags leg i sandkassen ud. Først og fremmest kan det være generende og gøre ondt. Men børnene er ofte for små til at give udtryk for generne selv.

Dernæst giver det en ergonomisk trædeflade, når sandet samler sig under sålen. Dette punkt er usundt for alles fødder – selv de voksnes – men det er især et problem for børn under 2 år, da deres knogler stadig er formbare.

For det tredje kan sandet samle sig i snuden af skoen. Det kan få skoene til at føles mindre, klemme og igen give gener for dit barn.

Ingen panik!

Det lyder alvorligt, og sandet i skoene skal tages seriøst, men der er ingen grund til panik. Vi tager ingen skade af sand i små mængder. Så pyt med at sandet er der i løbet af dagen, eller at du ikke lige får skoene tømt hver evig eneste dag.

Det vigtigste er at vi får skabt opmærksomhed om et uset problem, og at vi alle bliver bedre til at tage sålen med, når skoene skal tømmes for sand.

 

Sidder du også og tænker på hvor meget sand, der egentlig kan samle sig hos de små børnesko? Skoringen har testet spørgsmålet i selskab med 16 sandkasseglade børnehavebørn. Efter leg i sandkassen fik børnene lov at tømme deres sko – naturligvis med sålen ude og det hele – i et stort glas. Hele 2dl gemte sig i skoene hos de 16 børnehavebørn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *