Industrien og internettet

Gennem de seneste år er internettet bare vokset og vokset, og verden er på den måde blevet mindre. Det er blevet nemmere for os at komme i kontakt med folk fra hele verden og kommunikere. Ud over kontakten er meget af verdenshandlen også rykket online – dette gælder både webshops, men også meget B2b salg. Når man skal købe noget, undersøger man markedet på internettet og finder leverandøren her igennem – sådan bliver det oftere og oftere.

Men hvordan kan b2b virksomheder få mere succes på internettet? Først og fremmest er det vigtigt at klargøre, at man ikke får succes på internettet uden at lægge en stor arbejdsindsats i det. Det handler om disciplinen online markedsføring. Det kan være e-mail marketing, søgemaskineoptimering, social media marketing og ppc-annoncering som for eksempel Adwords og Bing ads. Vi vil nu gennemgå, hvordan man som b2b virksomhed ville kunne bruge de forskellige kanaler.

Vi tager udgangspunkt i virksomheden www.lpm-production.de

Markedsføring på e-mail

E-mail markedsføring er en rigtig stærk marketing kanal også i b2b industrien. Det er en god mulighed for at holde relationen med en potentiel kunde, og man kan præsentere tilbud og nye produkter direkte i inboxen. Det handler om at få en e-mail opsamler på siden, så man kan få så mange e-mails som muligt.

Sociale medier

Vær tilstede på de sociale medier, der giver mening. Før i tiden var det en trend blandt virksomheder at være tilstede på så mange sociale medier som muligt. Og egentlig brugte man måske kun 1 eller 2 af dem aktivt. Vær på de sociale medier, der giver mening. I LPM’s tilfælde ville det eksempelvis give mening at være tilstede på Google+.

Søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering er en af de sværeste online marketing discipliner samt en af dem, der tager længst tid. Selvom den er langsigtet er den dog stadig alt tiden værd. Ligger du højt i Google, er kan du relevant trafik ind på din side, da de folk der søger aktivt opsøger dit produkt. Udvælg dine vigtigste søgeord og arbejd med dem. Her i lpm’s tilfælde kunne det for eksempel være langdrehen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *