Forebyg tyveri og hærværk gennem overvågning

Vi bor i et relativt sikkert land; men det betyder ikke vi blot skal lade paraderne falde. Vi er alle klar over hvad vi skal gøre, hvis uheldet er ude – og vi har haft et indbrud. Men hvad kan du gøre for at mindske chancen for indbrud? Her får du 10 tips til, hvordan du kan holde dit hjem sikkert!

1. Smid en lås på eller risiker at mindste dine ting!

Det virker måske åbenlyst, men faktum er at mange faktisk glemmer at låse deres døre og vinduer før de forlader hjemmet. Det estimeres at tyve kommer ind i dit hjem gennem en åben dør eller vindue ca. 30 procent af rapporterede tilfælde og det kræver kun 10 minutter for at fuldføre.

2. Alarm systemer sikrer dit hjem

Når du forlader dit hjem, så sørg altid for at indstille din alarm, hvis du da har en. Er det ikke tilfældet, så er det måske et godt tidspunkt at overveje om det ikke er alle pengene værd. Et alarmsystem giver ikke blot øget ro i sindet – men de hjælper faktisk drastisk på antal indbrud og forbedrer din forsikrings-præmie. Hvis du derfor ikke allerede har et installeret, så tag fat i din lokale elinstallatør. Der er mange der specialiserer sig i netop alarmer, men din lokale elinstallatør har nok mere erfaring end du nok tror. Virksomheder som Pro-Elteknik, er et godt eksempel. De tilbyder alarm og sikring i deres lokale område – præcis som mange andre også gør. Så undersøg det hos dem først, så skal de nok guide dig på rette vej.

3. Sørg altid for at dit hjem ser beboet ud!

Før du tager på ferie eller andet, så arranger med naboer, venner, familie eller andet om at slå dit græs. Indsamle din post eller for den sags skyld, parkere i din indkørsel. Det vil få dit hjem til at se beboet ud og afskrække tyve i at undersøge nærmere. Benyt desuden timers på dine lys, så det altid ser ud som om du er hjemme. Bevægelses sensorer udenfor er også rigtig smart, da det er en utrolig god afskrækker.

4. Reklamer ikke med hvor du er!

Lad nu vær med at reklamere på de sociale medier, med at du tager på ferie snart. Tyve er ikke dumme og de er ofte på sociale medier, for netop at søge efter folk der skal til at tage på ferie. Så lad være med at gøre det alt for let for dem!

5. Sørg for at pakker leveres i lukket garage, hvis muligt

Du skal ikke efterlade store pakker af høj værdi alt for længe i din indkørsel eller ved døren. Det er et tydeligt signal om, at du har værdi som er værd at stjæle.

6. Sæt lås på garagen

Stiger, boltsakse, hamre kan alle bruges til at opnå adgang til dit hjem. Det er ganske almindelig for mange husejere at huse dette i garagen og det kan vi alle jo godt forstå – sørg dog lige for at smide en fornuftig lås på døren – så du ikke blot har en masse værktøj liggende tyve kan bruge i øjeblikket til at fremskaffe adgang til dit hjem.

7. Nabovagt er en effekt

Overvej om der ikke skal opsættes et nabovagt i dit område. Det giver en ekstra sikkerhed, og ro i sindet – at ens naboer aktivt holder øje, hvis der sker noget mistænkeligt og udenfor normen af normal færden.

8. Anskaf dig en (falsk) hund

Hvis du allerede har en hund, så sørg for at alle ved det. Klistermærker, skilte mm. Alt er med til at afskrække tyve i at vælge netop dit hjem. Selv, hvis du ikke har en hund, så overvej om det ikke er det værd at opsætte et skilt: Giv akt for hunden – den bider. Det kan måske afskrække og det vil hurtigt blot være en løbende joke du har blandt dine venner, familie og naboer.

9. Hold haven i god stand

Sørg for at hække, buske og træer er godt nedskåret. Især, hvis de er nær døre eller vinduer. Planteværk af denne størrelse giver tyve mulighed for at skjule sig og komme tæt på uden at blive opdaget.

10. Sørg for at dit husnummer er tydeligt markeret

Sørg for at dit husnummer tydeligt kan ses om dag, såvel om natten – da dette vil gøre det lettere for berednings-hjælp og politi at finde din bolig hurtigt.

Det var lige 10 hurtige tips til, hvordan du kan sikre dit hjem. Der var alt fra alarmsikring til falske hunde – og alle er med til at afskrække potentielle tyve i at gøre din bolig til deres næste succes.

Hold dig sikker derude. !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *