Erhverv: Mange fordele ved laserskæring

Lasere har mange formål. De bruges bl.a. til at skære metalplader. På blødt stål, rustfrit stål og aluminiumplade, er laserskæring utrolig præcis,og giver et fantastisk godt resultat. Her er det muligt, at skære komplicerede former og små huller.

De fleste mennesker ved allerede, at ordet “LASER” faktisk er et akronym for Lysforstærkning ved stimuleret udsendelse af stråling . Men hvordan skærer lys gennem en stålplade? Det kan du læse mere om nedenfor.

Sådan virker det

En laserstråle er en søjle med meget høj intensitet af lys, med en enkelt bølgelængde eller farve. I tilfælde af en typisk CO2 laser er den bølgelængde i den infrarøde del af lysspektret, så det er usynligt for det menneskelige øje. Strålen er kun ca. 3/4 tomme i diameter, i det øjeblik som den bevæger sig fra resonatoren. Laserstrålen kan vinkles i forskellige retninger af en række spejle eller “strålebøjere”, før den når metalpladen. Den fokuserede laserstråle går gennem boringen af ​​en dyse lige inden den rammer metalpladen. Igennem denne fragives der i samme øjeblik en komprimeret gas, såsom oxygen eller nitrogen.

Ved at fokusere den strålen ned til et enkelt punkt, er varmetætheden på det sted ekstremt højt. Det kan sammenlignes med et forstørrelsesglas, hvor man eksempelvis kan fokusere solens stråler ned på et blad, hvor bladet så småt begynder at antænde.

Tænk nu på at fokusere 6 KWatts af energi til et enkelt sted, og du kan forestille dig, hvor varmt laserskæring faktisk er.

Den højeffektdensitet opvarmning, smelter og delvis eller fuldstændig fordamper materialet.

Ved skæring af rustfrit stål eller aluminium smelter laserstrålen simpelthen materialet, og højt tryk nitrogen bruges til at blæse smeltet metal ud af kerven.

På en CNC laserskærer bevæger laserskærehovedet sig over metalpladen. Klippekvaliteten kan påvirkes ved at hæve eller sænke brændpunktet lige over overfladen af ​​pladen, på overfladen eller lige under overfladen.

Der er mange andre parametre, der også påvirker snitkvaliteten, men når alt styres ordentligt, er laserskæring en stabil, pålidelig og meget præcis skæreproces.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *