El installatørens muligheder på arbejdsmarkedet.

En el installatør arbejder ofte med større tekniske opgaver i industrien. Det betyder dog ikke at der ikker plads til mindre private opgaver – de er blot så specialiseret at det blot giver mening. Her er tale om alt fra opsætning og installation af it, telefonkabelnet og omstillingsborde mm. En stor portion af hverdagen går med veligeholdelse eller udvidelse af eksisterende elektriske anlæg, såsom apparaturer og maskiner.

I private hjem kan arbejdet bestå i at udføre installationer til eks. opvaskemaskiner og køleskabe. Andre opgaver som at føre elkabler ind i nybyggeri samt reparere hårde hvidevarer. Som regel er det dog elektrikere, der udfører alt det praktiske arbejde.

Når der arbejdes med el ( stærkstrøm ), skal man følge strikse regler. Det er el-installatørens ansvar at sikre, at reglerne overholdes, og at arbejdet bliver udført korrekt.

Anlæg til industrien, herunder teleanlæg og alarmanlæg er områder i volsom udvikling. Det stiller derfor massive krav til el installatøren, hvilket skaber et tydeligt behov for specialisering – både for den enkelte installatør og virksomhed.

Datainstallation er endnu et felt, hvor installatører trives, men udviklingen er langt fra så eksplosiv. bl.a. fordi trådløs kommunikation er ved at erstatte kabler.

Hvad angår industrien, så har elinstallatør en overvældende mængde opgaver, herunder at opbygge anlæg og installationer til apparatur, motorer og belysning. Endvidere opsætter de og vedligeholder nye styringssystemer.

En stor portion af uddannede installatører arbejder i installatørvirksomheder, industrivirksomheder, forsyningsselskaber osv. I de lidt større installationsvirksomheder er der også ofte ansat rådgivere inden for felter som energiforsyning, ventilation og opvarmning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *