Efterskole eller ej? Få hjælp til dit valg!

Skal du til at afslutte folkeskolen? Skal du til at overveje, hvad der skal ske på din videre færd? Skal du direkte på en videregående uddannelse? Eller skal du, som mange andre, et år på efterskole? Ja eller 2 år! Et efterskoleophold er et yderst populært valg, da det forener faglighed med stærke sociale relationer.

Men hvordan er det at gå på efterskole, og hvordan finder du lige præcis den efterskole, der opfylder alle dine behov?

Sådan vælger du en efterskole!

Vi anbefaler at du begynder med at besøge efterskole.dk – her kan du søge mellem alle efterskoler i Danmark.

På siden kan du f.eks. se alt om Husby Efterskole, som har alt fra Jagtlinje, ArtXpress, Bandprofil, Islænderheste, Digital og hele 3 udlandsrejser på kalenderen.

Du kan også vælge at studere mange af de andre efterskoler, som alle har masser af spændende tilbud.

Du skal dog først og fremmest vælge en efterskole, hvor du føler dig hjemme. Vi anbefaler at du besøger som minimum 3 efterskoler, som du godt kan se dig selv vælge. Besøg dem, mød alle eleverne, lærerne og mærk den fantastiske stemning.

Du kan enten vælge at booke en rundvisning direkte med din valgte efterskole. De fleste er mere end villige til at vise dig rundt og snakke med dig om dine muligheder. Du kan naturligvis også vælge at besøge efterskolen på efterskolernes dag 2020 – som afholdes d. 27 september.

Men hvorfor skal du netop vælge at tage på efterskole?

Det skal du, hvis du gerne vil have en på opleveren. Der er en grund til at alle snakker om deres tid på efterskole. Det er fordi du vil få oplevelser, der vil følge dig resten af dit liv. Masser af nye venner og personlige udfordringer – der alle er med til at udvikle din helt egen personlighed. På Efterskole lærer du at bo sammen med andre og samarbejde på en måde, der 100% vil hjælpe dig i dit videre liv. Efterskoler har en fantastisk evne til at forme unges sind fra unge børn til unge voksne. Det gør de ved at udfordre dig på dine holdninger både til verden, men ikke mindst til dig selv.

Efterskoler er mere end blot venskaber og socialt samvær!

På de fleste efterskoler spiller det faglige en væsentlig rolle. Efterskoler er derfor en oplagt mulighed for dig, hvis du gerne vil klædes på til eksempelvis gymnasiet. En efterskole forener det faglige med valgfag, der dækker dine personlige interesser. Det er noget folkeskolens 9. og 10. klasse bare ikke kan måle sig med.

Så gør dig selv en tjeneste. Besøg alle dine topvalg af efterskoler på Efterskolernes Dag. På den måde kan du nemlig hurtigt danne dig et billede af omgivelserne, om du kan se dig selv på den pågældende skole i det kommende år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *