Derfor koster møbler af genbrugstræ liige det mere…

Genvundet træ er en spirende boligindretningstrend, der kan give en følelse af kultur til ethvert hjem. Det er muligt at gøre brug af genindvundet træ i en række boligindretnings-projekter, herunder trægulve, møbler, vægkunst og meget mere.

En af de mest populære tendenser inden for interiørdesign i dag er træmøbler af up-cycled træ. Hvis du lige nu står og overvejer up-cycled træmøbler til dit hjem, undrer du dig måske over, hvorfor det koster mere end andre slags møbler. Her er blot et par grunde til, at up-cycled træmøbler er liige lidt dyrere – og hvorfor det faktisk er det værd, at betale for den ekstra udgift.

Holdbarhed: Up-cycled træ holder sig rigtig godt!

I modsætning til den almindelige opfattelse er up-cycled træ faktisk langt stærkere og mere holdbart end de fleste andre træarter. Up-cycled træ blev fremstilles ved hjælp af jomfru træer, som er en unik slags træ, der kommer fra en ikke kultiveret skov. Disse gamle skove har set langt mindre luftforurening. Derudover havde træ i denne tid flere hundrede år til at vokse inden det blev høstet, hvilket har givet det rigelig tid til at slå sig ned og blive mere holdbart. Denne ekstra holdbarhed gør up-cycled til et overlegen produkt i sammenligning med traditionelt træ, og derfor er det mere værdifuldt end typisk træ.

Processen: Upcycled vs traditionel træ

Reclaimed wood is also said to be more expensive because of the process that is involved in reclaiming it from its previous use. There is much more work involved in sourcing the material to create reclaimed wood furniture and material for reclaimed wood flooring. The dealer must also sort and prepare the wood to be utilized for its next purpose, which often involves added measures that must be taken in order to ensure it is safe for the consumer to use. The additional processing and preparation work involved in reclaimed wood is often reflected in the price tag.

Upcycled træ siges også at være dyrere på grund af den proces, der er involveret i at genindvinde det fra dets tidligere anvendelse. Der er meget mere arbejde involveret i at fremskaffe materialet til at skabe genvundne træmøbler og materiale til genvundet trægulv. Forhandleren skal også sortere og forberede det træ, der skal bruges til det næste formål, hvilket ofte indebærer ekstra foranstaltninger, der skal træffes for at sikre, at det er sikkert for forbrugeren at bruge. Denne yderligere forarbejdnings- og forberedelsesarbejde involveret i upcycled træ afspejles ofte i prisen..

Bæredygtighed: Et kritisk komponent

Reclaimed wood, now one of the most popular sustainable trends in interior design, is a major component of a sustainable home. With the growing culture of environmentally friendly products, lifestyles and homes, the price of reclaimed wood is slightly higher due to the renewed interest it has received.

Genindvundet træ, er en af de mest populære bæredygtige tendenser inden for interiørdesign, hvor virksomheder som Thors Design virkelig har taget teten og været med til at fremme denne kultur. Helt fra deres plankeborde, cafemøbler til erhverv, udekøkkener og ikke mindst deres uovertrufne Bordbænkesæt, som sætter det helt rigtige præg i ethvert hjem.

Med den voksende kultur af miljøvenlige produkter, livsstil og hjem er det derfor ikke underligt at prisen på upcycled træ er steget – netop på grund af den fornyede interesse, den har modtaget og som mange virksomheder, som Thors Design, virkelig kultiverer.

Det er simpelt. Markedet arbejder med begreberne; udbud og efterspørgsel. Populariteten eller den særlige “trendiness” af en vare eller et produkt er ofte nok til at forårsage en prisstigning. I betragtning af den ekstra styrke, bæredygtighed og æstetiske fordele, som upcycled træ tilbyder, er det ikke svært at forstå, hvorfor det er et populært emne. Selvom genindvundet træ er lidt dyrere end traditionel tømmer, retfærdiggør de forskellige fordele den øgede omkostning – især hvis det tilføjer en uovertruffen skønhed til dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *