Bør din virksomhed eje en hjertestarter?

Alle kan få brug for en hjertestarter, derfor bør virksomheder, klubber, hoteller m.m. overveje at købe en. En udendørs hjertestarter kan alle i nærheden bruge, hvis den placeres offentligt tilgængelig. Hjertestarten kan være vigtig for nærmiljøet, da den er med til at skabe tryghed. Der er cirka 12.500 hjertestarter i Danmark på nuværende tidspunkt.

Hvad koster en hjertestarter?

En hjertestarter koster i gennemsnit omkring 15.000 kr. Men der er også mulighed for at søge om en hjertestarter gennem forskellige fonde og forsikringsselskaber. Bemærk dog at dansk lovgivning siger, at det er ejeren af hjertestarteren der har ansvaret for apparatet, og derved også vedligeholdelsen. Dette gælder også i de tilfælde man har fået foræret eller doneret en hjertestarter.

Det er vigtigt at man er opmærksom på vedligeholdelsen af hjertestarteren, så man ikke risikerer at den ikke virker når man skal bruge den. Et batteri i en hjertestarter holder i gennemsnit 4 år, og har man brugt hjertestarteren skal batteriet også skiftes. Hvert batteri koster cirka 2.000 kr.

 

Værd at viden inden man anskaffer sig en hjertestarter

Køb altid en hjertestarter som er beregnet til danske forhold. Har er det f.eks. muligt at købe en samlet pakke for en udendørs hjertestarter. En sådan pakke kunne inkludere et opvarmningsskab med varme, taske til hjertestarteren og et førstehjælpskit. Den optimale tilgængelighed sikres ved at placere hjertestarteren i et udendørsskab med varme, så man sikrer optimalt beskyttelse og en driftssikker temperatur. Når en hjertestarter er tilgængelig, bør den registreres på hjertestarter.dk, således alarmcentralen kan henvise til den. Dermed vil hjertestarteren være til gavn for flest mulige.

Vær også opmærksom på om hjertestarteren er brugervenlig og godkendt i Danmark. Hjertestarteren bør være nem at betjene, så alle uden forudgående kendskab til førstehjælp kan benytte den. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på om hjertestarteren er inkluderet børne-elektroder. Ellers bør et tilkøb af sådanne overvejes som ekstra tilbehør.

 

Læs mere om eller køb din godkendte udendørs hjertestarter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *