Mange gode grunde til at have et testamente

Mange danskere går rundt med den overbevisning, at det ikke er nødvendigt med et testamente. Det kan for eksempel være enlige fædre, mødre med børn, der alligevel ikke føler, de har en formue, der er værd at arve. Dette er dog typisk en helt forkert opfattelse, for et testamente gælder jo hele kontoens levetid.

Der er også flere gode grunde til at få styr på et testamente, der kan nemlig ske flere ting med arven, som folk ikke er klar over. Har du for eksempel et barn, der er gift med fælleseje og blive skilt, vil arven blive fordelt ligeligt mellem dit barn og hans/hendes ex-kæreste. Det er mange ikke interesserede i. Dette er blot nogle af de grunde, der er til at få styr på arven. Mange er heller ikke klar over, om det er kone eller børn, der får arven, hvis man en dag går bort. Det vil her typisk være enken og ens børn, der arver. De fleste er her interesserede i at give arven til den længstlevende i forholdet.

Der findes forskellige typer af testamenter. Der findes et klassisk, som skal bestemme, hvem der skal arve en formue. Men mange ønsker også, at bestemte personer skal arve specielle genstande. Det kunne for eksempel være smykker, møbler, tøj eller andet. Her kan man lave det, der hedder et løsøreeje. Det kan man forholdsvist nemt lave, man skal dog bruge underskrift.

Det anbefales af eksperter altid at få hjælp af en juridisk kyndig person, da der er mange regler, man skal være opmærksom på, og som kan have stor indflydelse på, hvordan arven fordeles. Der findes dog også forskellige hjemmesider på internettet, hvor du nemt, hurtigt og billigt kan lave et testamente, hvor du bliver guidet gennem processen ved at besvare forskellige spørgsmål. Dette er også en rigtig god løsning. De kan fås helt ned til 650, hvor mod en advokat koster op mod 5.000,- og i nogle tilfælde mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *