3 ting I skal overveje når I renoverer badeværelse

Når det kommer til både renovering og nybyg, så er badeværelset det mest komplekse rum i huset. Der er flere funktioner og tekniske installationer, som professionelle skal håndtere, da der er mange regler på området, som skal overholdes. Derfor er badeværelset oftest det dyreste rum at renoverer og bygge. Udover alle de tekniske detaljer som de professionelle håndværkere har styr på, så er der mange andre aspekter af en renovation som du skal overveje – Her er 3 ting I skal tænke over, når I skal bygge nyt badeværelse.

Planlægning og budget

Inden I begynder at rive dit gamle badeværelse ned, bør I gøre jer nogle tanker om, hvordan I godt kunne tænke jer det nye skal se ud. Her kan I bl.a. finde inspiration ved at se i boligmagasiner eller læse mere på bolig- og indretningsblogs. Projekt ’nyt badeværelse’ kan både være en relativ nem og ligetil opgave og samtidig en meget kompliceret opgave – Alt efter hvad du drømmer om. Hvis det nu er en modernisering af badeværelset, så kan en udskiftning af fliser samt sanitet være tilstrækkeligt til at give dig det badeværelse du drømmer om. Dog hvis du ønsker at organiserer badeværelset på en ny måde eller muligvis gøre det større, så skal der flere professionelle, mere tid og et større budget til.

Når du har styr på planen, så skal der også styr på budgettet. Det er en del nemmere, hvis du allerede inden din planlægning har været realistisk om, hvor langt budgettet kan strækkes. Sørg også for at have lidt luft i budgettet til uforudsete udgifter.

Kræver det byggetilladelse at få et nyt badeværelse?

Hvis I bor i et enfamilieshus, så kræver det ikke byggetilladelse at ombygge et eksisterende badeværelse. Det kræver heller ikke byggetilladelse at bygge et nyt badeværelse i et rum, der allerede er registreret som boligareal.  Til gengæld, hvis du vil bygge et nyt badeværelse i et uudnyttet kælder- eller loftrum eller som tilbygning, så vil det være en udvidelse af boligarealet, hvilket kræver byggetilladelse.

Hvordan skal dit nye badeværelse se ud?

Når det kommer til stilen og udtrykket i badeværelset, så er der mange beslutninger I skal tage. Vil I helst have store eller små fliser? Det kan være I vil have Epoxy på gulvet i stedet for fliser? Hvilke farver kunne I godt tænke jer? Det er alt sammen valg som påvirker, hvordan jeres badeværelse kommer til at se ud. Med hensyn til valgene I skal træffe i forhold til materialerne på gulve og vægge, så kan det betale sig at tænke langsigtet. Fordi det kan være at du synes at knald på farverne er en virkelig god idé lige nu, men synes du også det om ti år? Og hvad vil en fremtidig køber synes om din renovering?

Derudover skal I også beslutte, hvilke sanitetsprodukter I gerne vil have og også her har I mange valg at træffe. Her er det en fordel, hvis I ved, hvad der er vigtigt for jer at have på jeres nye badeværelse. For nogle er det at have en stor bordplade med håndvask og masser af plads en nødvendighed. For andre er det mere vigtigt at have god skabs- og skuffeplads og ellers er en håndklædetørrer også en populær prioritering. En stor del af badeværelset er også spejlet. Der er er mange forskellige spejle at vælge imellem. Det kan være at du vil have et dugfrit spejl, et spejl med lys i, et tonet spejl eller måske et ganske almindeligt stilrent sølvspejl.  

Som du kan læse, så er der rigtig mange ting I skal tage hensyn til når I skal bygge nyt badeværelse, men her var hvert fald 3 punkter I med fordel kan have med ind i processen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *