10 planter som trives på badeværelset

Giv dit badeværelse karakter og farve med planter. Udover at pynte, så hjælper planter blandt andet med at forbedre luften i rummet. Det er vigtigt du vælger den rigtige planter, da forskellen på pleje er forskellig: Nogle kræver tørre forhold, andre fugtige, mens en helt tredje kræver mest muligt sollys. Vi har derfor valgt at samle vores ti bedste bud, på planter der trives på dit badeværelse.

1. Staghorn bregne

Ønsker du et mere maskulint badeværelse, er Staghorn bregnen den perfekte plante til dig. Dens unikke blade ligner mest af alt et hjortegevir og skaber derfor både fylde og liv. Staghorn bregnen er næsten umulig at dræbe, da den kun kræver minimal vanding, på grund af det fugtige miljø på badeværelset.

2. Svigermors skarpe tunge

Planten har fået sit specielle navn fra sine stærke, grønne og strukturerede blade. Planten føler sig hjemme på badeværelset, da den trives under dampende og fugtige forhold. Planten skal kun vandes én gang hver tredje uge og kræver stærkt, indirekte lys.

3. Violinfigen

Planten med de store blade er ganske efterspurgt i indretningsverden. Størrelsen på planten kan være med til at skabe liv i uudnyttede områder, særligt på badeværelset. Planten bliver nemt over 100 centimeter høj og bladene op til 45 centimeter lange. Violinfigenens store blade kræver nemlig rigelige mængder af lys, dog ikke direkte sollys.

4. Misteltenkaktus

Planten har sin oprindelse fra de frodige regnskove i Brasilien, Florida og Mexico. Selvom den ”almindelige” kaktus foretrækker tørkelignende forhold, så har planten her brug for et fugtigt miljø, med næsten ingen lys – Det gør den ideel til en plads på badeværelset.

5. Hængende mexicansk stenurt

Planten fra det sydlige Mexico egner sig perfekt til badeværelset. Med sine lange, tykke og hængende stængler, er det ikke for sjov den bliver kaldt ”Donkey’s tail.” De blågrønne blade overlapper nemlig hinanden, præcis som hårene på en æselhale. De lange stængler gør planten velegnet til at stå i en kurv eller lignende og lade de smukke blade hænge frit ned. Planten kræver ikke meget vanding og klarer sig bedst i et fugtigt miljø.

6.Slørasparges

Er du på udkig efter en plante, der både vokser hurtigt og kræver minimal pleje, er sløraspargesen perfekt til dig. Den er blandt de hurtigst voksende planter og kræver et fugtigt miljø. Planten er specielt velegnet til det stærkt oplyste badeværelse.

7. Møl Orkidé

Møl orkidéen er en af de nemmeste orkidéer at vedligeholde. Den foretrækker lune temperaturer og fugtigt miljø. Tager du dig godt af din møl orkidé, vil den give dig de smukkeste, violettefarvede blade – så får det du endnu mere farve ude på badeværelset.

8. Halskæderanke

Som perler på en snor. Planten har med sine unikke, tanglignende perler, et stort potentiale til både at skabe farve og former på badeværelset. De hængende perler gør planten perfekt til at hænge op på badeværelset. Halskæderanken kræver masser af lys, dog indirekte, og tåler ikke overvanding – altså den helt perfekte plante til badeværelset.

9. Fredslilje

Fredsliljen er en ganske effektiv luftrenser. Planten har et unikt udseende, hvor den hvide blomst og de grønne blade giver Fredsliljen et frodigt udseende. Fredsliljen lever bedst under en lille mængde lys og minimal vanding.

10. Husfred

Trænger din badeværelsesvæg til lidt farve, er Husfred helt perfekt. Planten har med sin krybende vækst og lysegrønne farve, gjort sig populær i mange vindueskarme, hvor den også går under navnet ”Huslig lykke.” Husfreden værdsætter dog et fugtigt og mørkt miljø, med et lavt niveau af naturligt lys – bedre forhold finder du ikke bedre end på badeværelset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *